Huis kopen Amsterdam

Zo doe je dat

Een huis kopen in Amsterdam is niet gemakkelijk; het voelt misschien als een soort survival, een loterij, of allebei. Wat is nog mogelijk in deze oververhitte huizenmarkt? En met welk bod maak je kans op jouw droomhuis in de hoofdstad? Met een aankoopmakelaar die je daarin goed begeleidt, weet je in ieder geval zeker dat je met kennis en ervaring aan de slag gaat.

Marthe Beusekamp, aankoopmakelaar in Amsterdam

Ik ben Marthe Beusekamp, aankoopmakelaar in Amsterdam. De begeleiding bij het kopen van een huis in Amsterdam, is voor mij dagelijks werk. Ik weet dan ook precies wat je nodig hebt om van dat ene huis de sleutel te bemachtigen. Dankzij mijn kennis en ervaring, maar ook door een goed, betrouwbaar netwerk in de Amsterdamse woningmarkt. En met een scherpe radar voor wat een goed bod is, op welke punten even extra gelet moet worden en welk huis je misschien toch maar beter kunt laten gaan.

Huis kopen in Amsterdam in 8 stappen

Wil je een huis kopen in Amsterdam, dan volg je deze stappen:

  1. Maak een wensenlijst; waar moet jouw huis aan voldoen, waar in Amsterdam wil je wonen, wat vind je belangrijk in je huis en in je directe woonomgeving?
  2. Bespreek je wensenlijst met je aankoopmakelaar, samen verfijn je die lijst door vragen die zij je stelt en door wat je tijdens het gesprek nog bedenkt. Zo kom je samen tot je ultieme wensenlijst over waar en hoe jij in Amsterdam zou willen wonen.
  3. Breng je financiële plaatje in kaart met een hypotheekadviseur, je weet daarna niet alleen wat je wilt, maar ook wat je kunt kopen.
  4. Doe de bezichtiging samen met jouw aankoopmakelaar, elk kijkt namelijk heel anders naar het huis. Denk jij direct: ‘Hier wil ik wonen!’, dan gaat zij alle details voor je uitzoeken.
  5. Kijk zelf ook goed rond in de wijk of het stadsdeel. Voldoet dat ook aan jouw wensen? Dan ga je met jouw aankoopmakelaar verder in gesprek over dit woonhuis.
  6. Ondertussen heeft zij alle informatie uitgezocht zoals bijvoorbeeld de bouwkundige staat van het huis. Op basis daarvan kun je veel beter beslissen of je het huis wilt kopen en wat een goed bod zal zijn. Natuurlijk adviseert je aankoopmakelaar je daarin.
  7. Het bieden en eventueel onderhandelen doet de aankoopmakelaar voor je. Daarin neemt zij ook alle voorwaarden mee die je wilt stellen of die zij jou adviseert.
  8. Is het bod geaccepteerd? Gefeliciteerd! Je aankoopmakelaar blijft bij je tijdens de inspectie en de overdracht waarna jij van het huis in Amsterdam jouw thuis kunt maken!

Samen op zoek naar jouw huis?

Een huis kopen is een grote stap die vaak heel spannend is. Kies daarom een aankoopmakelaar die je vertrouwt en die de kennis en ervaring heeft om jou hierin goed te begeleiden. Ik ben die aankoopmakelaar en ik ben er voor mijn klanten tijdens het hele proces van zoeken, bezichtigen, bieden en kopen. Wil jij dat ook bij jouw zoektocht op de Amsterdamse woningmarkt? Neem dan contact op en we gaan samen aan de slag om jouw huis in Amsterdam te kopen!

Referenties

“We kijken met een goed gevoel terug op de samenwerking met Marthe. In kernwoorden zouden we Marthe omschrijven als daadkrachtig, vriendelijk met een no-nonsense instelling, dat laatste is helaas niet vanzelfsprekend in de branche. Ze is een makelaar met veel kennis en een breed, relevant netwerk, wat tijdens en na de aankoop goed van pas kwam. Zij maakte het verschil in het onderhandelingsproces en bevelen haar van harte aan.”

Alex en Ewa

Ik help je graag bij de aankoop van de woning waar je met veel plezier zult wonen.